Satisfactia realizarii unui magazin online4 minute de citit

Ce inseamna sa ai un magazin online?

Pentru multe persoane notiunea de “magazin online” se traduce printr-un concept instabil sau poate printr-un business complicat si de mare anvergura. Intradevar, un magazin online atrage de la sine mai multe lucruri si in anumite cazuri, piedici!

Avand in vedere ca publicul deja s-a obijnuit cu achizitiile online, acestia stiu ca pana le ajunge produsul la usa, au cumparat doar o poza. Asadar, trebuie sa investim bani si timp in magazinul nostru online prin poze de calitate, descrieri atractive si mai ales, design si functionalitati. Avand concurenta trebuie sa fim atractivi la pret, la constructia ofertei si la alte beneficii pentru clientul final.

Un magazin online poate deveni mult mai complicat decat unul fizic dar si satisfactiile mult mai mari intrucat in online ne putem adresa publicului din intregul oras, intreaga tara sau chiar lume, pe cand in offline ne limitam la “vad” si la zona pe o arie restransa.

Lucruri de care ai nevoie pentru a demara un magazin online

In primul rand trebuie sa ne alocam ceva timp pentru research. Ce concurenta avem? Ce preturi are concurenta? Ce lipsuri sunt pe piata? Cu ce vin nou?

Pretul de cele mai multe ori face diferenta. In acest sens trebuie sa avem o putere de negociere cu furnizorii pentru a putea fi competitive. De cele mai multe ori un pret bun de achizitie poate presupune achizitia unui stoc costisitor..

Un magazin online are nevoie de promovare.

Probabil cei mai multi bani se duc in zona de promovare a magazinului online. Este destul de limpede ca degeaba am negociat un pret de distribuire bun, avem stoc si logistica, un magazin online bun daca lumea nu stie ce avem de oferit! O promovare facuta bine ne poate scapa repede de stocurile existente dar si grijile unui posibil esec.

Platforma potrivita!

In cazul in care avem tot planul pus la punct mai ramane sa realizam si magazinul. In acest punct, un numar foarte mare de startup-uri dau gres in prima faza cu alegerea platformei. De cele mai multe ori sfaturile venite de la diversi apropiati care „le cunosc pe toate” dar nu au avut niciodata un astfel de business , ne conduc intr-un impas. Sunt si agentii de web design care s-au specializat pe o singura platforma de e-commerce si o adapteaza la orice nevoie, lucru care poate nu este rau!

In functie de numarul de produse ne putem alege si platforma cu care vrem sa vindem!  Woocommerce vine cu o adaptare la celebrul wordpress dar oricat ar vrea el nu poate acapara aceasta piata a magazinelor online. Daca ne gandim numai la etimologia „word” si „press” ne este destul de limpede ca nu facem o alegere corecta! Woocommerce este decent in cazul in care avem 1-5 produse vedeta si nu avem nevoie de mari functionalitati.

O platforma foarte avansata dar si costisitoare este Magento. Atat achizitia unor functionalitati cat si manipularea platformei de catre programatori ne vor scoate din contul firmei sume destul de mari. In Romania nu este foarte raspandita si poate nici recomandata pentru StartUp-uri, intrucat avem costuri foarte mari si platforma se preteaza pentru magazine cu sute de mii/milioane de produse, trafic foarte mare zilnic si functionalitati foarte avansate!

Preferatul nostru si recomandarea pe care o facem de fiecare data este OpenCart – o platforma cunoscuta, sigura, stabila si foarte utila. Orice agentie de web design stie sa lucreze cu ea, gasim o librarie foarte mare de module si solutii pentru orice necesitate avem. Avem integrare cu procesatorii de plati online, curieri, gestiuni etc. Realizarea unui magazin online in OpenCart se face destul de repede de catre cunoscatori, are multe optiuni de stilizare si este ideala pentru zeci, sute, mii si chiar zeci de mii de produse expuse pe acesta.

In cazul in care esti curios in ceea ce priveste platforma Opencart si realizarea unui magazin online pe aceasta platforma, iti lasam mai jos cateva link-uri utile!

Mai multe informatii despre OpenCart CLICK AICI

De avut in vedere cand ajungem in etapa de realizare a magazinului online CLICK AICI

Flat Studio – Agentie de Web Design din Bucuresti

Indiferent de provocare, dispunem de experienta si dedicarea necesara dezvoltarii proiectului tau! Nu ezita sa ne contactezi pentru consultanta gratuita si realizarea unui magazin online profesional!

Realizare Magazin Online Profesional

Cere Oferta CLICK AICI

Portofoliul Agentiei de Web Design din Bucuresti – CLICK AICI

Ce avantaje sunt in administrarea unui magazin online?

  • Noi provocari zi de zi
  • Posibilitatea extinderii pe foarte multe segmente de piata
  • Numar crescut de vanzari
  • Usurinta cresterii unui brand prin camapanii si expunere online
  • Testarea cu usurinta a unor produse noi
  • Interactionare redusa cu clientii
  • Costuri reduse de functionare in comparatie cu majoritatea magazinelor offline
arrow
×